Fehér Tibor Dániel

Pszichológus, autogén tréning relaxációs terapeuta, klinikai és mentálhigiénés gyermek- és ifjúság szakpszichológus jelölt

Járási szakértői bizottsági tevékenység keretében komplex gyógypedagógiai-pszichológiai diagnosztikus tevékenységben szereztem tapasztalatot. Ezért iskolaválasztási, továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás mellett kiemelten foglalkozom beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekek mentálhigiénés ellátásával.

Akik számára ezek valamelyike olyan dolog, melyen minden nap keresztül kell menni, úgy kisgyermeknek egyéni foglalkozással, szülőnek nevelési tanácsadással, serdülőnek/fiatal felnőttnek pedig egyéni tanácsadással tudok segíteni. Legyen szó akár óvodai, iskolai helyzetekről akár családban felmerülő krízishelyzetekről. A tanácsadások azoknak is elérhetők, akik önismereti megfontolásból vagy nehézség hiányában preventív/megelőző céllal szeretnének konzultálni egy kérdésben.

A pszichológusi kompetenciák közül kiemelt számomra, hogy a megismerkedést és az állapotfelmérést követően a célok kitűzése a klienssel közösen legyen meghatározva. Én csak az egyik szakember vagyok a folyamatban, a kliens pedig önmaga szakértőjeként tud részt venni a folyamatban. Betegszerep helyett partneri szerepet tudok felajánlani.

Vallom ezt azért is, mert úgy gondolom, hogy a szakmai technikák mellett a segítő kapcsolat maga hoz változást. A kliens aktív résztvevő a nehézség oldásában. Nem egyenlő a nehézségeivel, az egész embert kell nézni, környezetével együtt. Hisz a nehézség is valamilyen fejlődési akadályra adott válasz, ami ott és akkor segített megküzdeni valamivel/túlélni, de helyette a segítő kapcsolatban egy jobb megküzdést irányába tudunk dolgozni. 

Kisebbségi helyzetből jövő kliensekkel kapcsolatban tudom, hogy sokszor szkeptikusak a pszichológiai megsegítéssel kapcsolatban, mert korábban nem feltétlen hallgatták meg vagy nem értették meg őket. Munkám során ezért törekszem érzékeny lenni a kliens társadalmi osztályára, kulturális élményeire, elnyomott, kisebbségi helyzetére.

Pszichológiai diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem klinikai és egészségpszichológiai szakirányon; szakdolgozataimban párkapcsolati dinamikákat valamint a relaxációs során megélt élményt kutattam. 

Mivel a kutató-gyakorló modellben hiszek, ezért a fenti gyakorló pszichológusként szerzett tapasztalatok mellett megbízott egyetemi oktatóként vezettem szemináriumi gyakorlatokat („Személyiséglélektan”, „Fejlődéslélektan”, „A tanuló megismerése, különleges bánásmód” c. szemináriumi gyakorlatok).

Munkám minőségbiztosításának érdekében a rendszeres továbbképzések és konferenciák mellett az ellátásokat klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta rendszeres szupervíziója mellett végzem. 

✆: +36308412244
@: feher.tibor.daniel@gmail.com

Jelenleg kizárólag felmérést, pszichodiagnosztikát vállal. 
egyéni pszichológiai tanácsadás,
autogén tréning,   
gyermek, kamasz pszichológiai tanácsadás és felmérés,
gyermek pszichodiagnosztika,
szülőkonzultáció, nevelési tanácsadás