Szél Dávid

Tanácsadó szakpszichológus, képzésben lévő családterapeuta

2008-ban végeztem az ELTE pszichológia szakon, majd ugyanitt szakvizsgáztam 2011-ben. A diplomám megszerzése óta dolgoztam iskolákban iskolapszichológusként, pedagógiai szakszolgálatban pszichológusként, voltam egyetemi oktató több budapesti egyetemen is, ezek mellett pedig 2013 óta elkezdtem kiépíteni a magánpraxisomat is, 2020 szeptembere óta ez a fő tevékenységem.  

Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a kliensekkel a partneri kapcsolat kialakítására, megtanultam a legkülönbözőbb hátterű és életkorú emberekkel (óvodáskorútól a kisiskolásokon, kamaszokon és fiatal felnőtteken keresztül egészen a középkorúakig és idősebbekig) és családjaikkal együttműködni. Célom minden esetben, hogy az elakadásokat egyrészt a teljes kontextus figyelembe vételével, az összes érintett közvetett vagy közvetlen bevonásával segítsem megoldani, másrészt hogy tudatosuljanak az adott elakadást befolyásoló egyéni dimenziók mellett a társas-társadalmi, történeti, a társadalmi nemet (gender), adott esetben az anyaságot, apaságot is érintő hatások is.

Folyamatosan fejlesztem magam, 2016 óta business coach is vagyok, jelenleg a családterápiás képzés végén járok, de elkezdtem az EMDR-terápiát és az EFT-terápiát is tanulni, és sokat foglalkozom nemi emancipációval, családi rendszerekkel is, ezekkel kapcsolatban rendszeresen írok cikkeket, tartok előadásokat, workshopokat, olykor coachingot, teamcoachingot is vállalok.

Mindeddig öt könyvem jelent meg (Apapara, 2015 és 2021, Túl a parán, 2018, Útközben – egy életközepi válság Skype-terápiája, 2019, Tabuk és dilemmák a gyereknevelésben, 2021 és Tabuk és dilemmák a kamaszok nevelésében, 2023) és három további könyv megírásában működtem közre.

Egyénekkel, párokkal és családokkal foglalkozom, alapvetően személyesen dolgozom, de külföldön élő magyaroknak és vidéken élőknek Skype-on keresztül is van lehetőségük hozzám fordulni.

✆: +36203898927
@: info@szeldavid.hu

egyéni pszichológiai tanácsadás
pár- és családterápia, szülőkonzultáció 
EMDR-terápia 

Jelenleg nem tudok új klienseket fogadni, a frissen jelentkezőket csak várólistára tudom felírni.