Takács Szilvia

Tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta, relaxációs terapeuta, EMDR-terapeuta

Bölcsészeti tanulmányaim után természettudományos érdeklődésemből adódóan kezdtem el pszichológiát tanulni 2008-ban. Fókuszomban ekkoriban a test-lélek kapcsolat, az ember tanulási és emlékezeti folyamatai álltak. Pszichológus diplomámat az ELTE alap- és a BME kognitív pszichológia mesterképzésén szereztem. Ezt követően három évig dolgoztam a CEU Fejlődéslélektani Kutatóintézetében, ahol kisgyermekek gondolkodásbeli folyamatainak fejlődésével foglalkoztam. Elméleti tudásom és a kutatásban szerzett tapasztalataim a mai napig stabil alapot nyújtanak számomra munkámban.
 
Érdeklődésem időközben fokozatosan gyakorlatorientálttá vált, így beiratkoztam az ELTE tanácsadó szakpszichológus képzésére, ezt követően pedig az Egyetem Életvezetési Tanácsadójában helyezkedtem el. Az itt eltöltött három év során diákoknak nyújtottam pszichológiai tanácsadást, csoportokat vezettem, valamint részt vettem a pszichológus hallgatók szakmai gyakorlatának koordinációjában, munkájuk szupervízójában.
 
2012 óta vagyok a Magyar Családterápiás Egyesület tagja, családterapeutaként jelenleg jellemzően párokkal dolgozom. 2017-ben relaxációs terapeuta címet szereztem, melynek révén az autogén tréning módszerével is tudom segíteni az engem felkeresőket. 2018-ban kezdtem el EMDR-terápiát tanulni, melynek humánus megközelítését és hatékony módszertanát azóta is napi szinten használom a klienseimmel folytatott munkában.
 
2019 óta kizárólag magánpraxis keretei között fogadom a hozzám fordulókat, akik egyéni pszichológiai tanácsadás, traumafeldolgozás (EMDR), család- és párterápia illetve stresszkezelő technikák, az autogén tréning elsajátításának céljából céljából kereshetnek fel.
 
Célom, hogy személyre szabottan, bizalmi légkörben, minél szélesebb eszköztárral segítsem a hozzám fordulókat.
 

✆: +36204672560
@: t.szilviatakacs@gmail.com

Jelenleg nem fogad új klienst.

egyéni pszichológiai tanácsadás
autogén tréning, EMDR-terápia,
pár- és családterápia